Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 06. 2016. 08:53 >> 08:36

SUD ODLUČIO

Netanjahuova supruga zlostavlja zaposlene

Bivši zaposleni u rezidenciji izraelskog premijera Benjamina Netanjahua dobio je odštetu od 31.000 dolara od jerusalimskog Suda rada jer ga je maltretirala Sara, supruga premijera.

 

To je drugi put ove godine da je taj sud presudio protiv Sare Netanjahu zbog grubog odnosa prema zaposlenom, javljaju izraelski mediji.

Gaj Elijahu tužio je premijerovu suprugu da ga je nepravedno otpustila i da ga je vrijeđala. Jednom prilikom je od njega, iako je radio na održavanju rezidencije, tražila da služi kao konobar da bi se na kraju žalila da nije dovoljno elegantan.

Drugi put ga je pozvala kasno noću u rezidenciju da mu kaže kako mu nije dala dozvolu da ide kući. Elijahu je odgovorio da mu je njen suprug, premijer, dopustio da ode. Takođe ga je okrivila zato što se ugojila i da je to njegov krivica jer nabavlja pogrešnu hranu.

Tokom svjedočenja prošle jeseni, Elijahu je rekao i da ga je Netanjahuova supruga zvala u rezidenciju usred noći da joj ugrije supu i jednom drugom prilikom da joj poželi laku noć. Sudija Dita Priginin je takav zahtev označila"nerazumnim i ponižavajućim koji ne uzima u obzir pravo zaposlenog da bude tretiran s poštovanjem i pravo da radi u razumno vrijeme".

U martu je ista sudija presudila u korist  drugog zaposlenog u rezidenicji premijera, Menija Naftalija, koji je takodje tvrdio da se Sara Netanjahu grubo odnosi prema njemu. On je dobio oko 43.000 dolara za odštetu.

U slučaju Gaja Elijahua, Progininova je rekla da je Sara Netanjahu stvorila "atmosferu straha" u rezidenciji i da je kažnjavala, vikala, ponižavala i postavljala preterane i nerazumne zahtjeve i plan rada koji nije u skladu sa zakonom.

Netanjahuov advokat Josi Koen je zauzvrat optužio sudiju za "stvarno grubo ponašanje", tvrdeći da je ignorisala svjedočenje gospođe Netanjahu.

Poslije presude u martu, supruga premijera bezuspješno je pokušavala da u slučaju Elijahua sudi drugi sudija.

Ova presuda je drugi udarac u nedjelji za suprugu izraelskog premijera. U nedjelju je izraelska policija preporučila da se protiv nje podigne optužnica zbog zloupotrebe javnih fondova i pretjeranih troškova, javili su izraelski mediji.

Istraga je počela zbog tvrdnji da Sara Netanjahu koristi javne fondove u privatne svrhe, tvrdeći da je to za rezidenciju. Ona je porekla da je bilo šta loše učinila tokom istrage u kojoj premijer nije osumnjičeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније