Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: O.Z. [ tanjug.rs ]

19. 06. 2016. 22:10 >> 21:53

AVION "IDŽIPTERA"

Teško oštećeni podaci iz obje crne kutije

Memorijske jedinice iz obje crne kutije aviona egipatske kompanije "Idžipter", koji se prošlog mjeseca srušio u Sredozemno more, teško su oštećene i biće potrebno "mnogo vremena i truda" da bi se popravile, saopštili su danas izvori iz odbora za istragu pada egipatskog aviona.

Istražni odbor analizira memorijske jedinice iz snimaka zvukova u kokpitu aviona i snimaka podataka leta prije nego što bude donio odluku o tome da li se popravka može izvršiti u Egiptu, ili će morati da bude urađena u inostranstvu.

Rojters navodi da je istražni odbor počeo s analizom djelova crne kutije, koje snimaju podatke o letu, u prisustvu francuskih i američkih predstavnika.

Memorijske jedinice snimaka zvukova u kokpitu i snimaka podataka leta izvučene su iz uređaja i sušene u jednom vojnom objektu osam sati, naveo je taj odbor u saopštenju.

Odbor ističe da trenutno sprovodi elektronske testove na obje memorijske jedinice što je, kako navodi, korak prije početka izvlačenja podataka.

Egipatski istražni tim saopštio je 17. juna da je pronađena i druga "crna kutija" aviona "Idžiptera" koja je bilježila informacije o brzini i smjeru letjenja aviona, kao i da je izvučena u djelovima.

Egipatske vlasti su dan ranije objavile da su pronašle prvu "crnu kutiju" za snimanje zvukova u kokpitu aviona.

Podaci iz dvije crne kutuje su ključni za pronalaženje objašnjenja o uzorku pada "Erbasa A320", koji se srušio 19. maja pri letu iz Pariza za Kairo pri čemu je poginulo svih 66 putnika i članova posade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније