Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 06. 2016. 10:12 >> 09:53

ČIŠĆENJE TERENA

Iračke snage i dalje vode borbe oko Faludže

Iračke snage su nastavile borbe oko grada Faludže nekoliko dana pošto je vlada saopštila da je taj grad oslobodila od džihadista iz Islamske države.Iračke specijalne jedinice saopštile da se približavaju preostalim uporištima džihadista ali njihovo napredovanje usporavaju snajperisti koji se kriju po stambenim zgradama.

 

 

 

Irački general Hajder el Obeidi izrazio je nadu da će Faludža biti bez džihadista narednih dana.

Iračke snage preuzele su prije dva dana kontrolu nad glavnom bolnicom u Faludži i uklanjaju mine pošto su potisnule ekstremiste Islamske države iz većeg dijela tog grada, jednog od posljednjih preostalih uporišta te grupe u provinciji Anbar.

Iračka vojska sada napreduje ka sjevernim naseljima Šurta i Golanl.

Iračke snage ušle su prošle nedjelje u centar Faludže i povratile kompleks vladinih zgrada od ekstremista Islamske države.

Faludža je jedan od prvih gradova koji su u januaru 2014 godine preuzeli ekstremisti Islamske države i bilo je posljednje veliko uporište te grupe u provinciji Anbar.

Islamska država i dalje ima kontrolu nad drugim najvećim gradom u Iraku, Mosulom, na sjeveru zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније