Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: I.Š.

16. 08. 2016. 11:48 >> 11:28

VELIKI PREOKRET

Ruski avioni iz Irana napali položaje ID

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su ruski avioni poletjeli iz baze u Iranu u napad na položaje Islamske države u Siriji.

 

 

 

Današnje saopštenje predstavlja veliki preokret u borbama protiv sunitskih ekstremista, pošto Rusija dosad nije koristila baze izvan Sirije za napade na ekstremiste u toj zemlji.

Ministarstvo navodi da su bombarderi "Su-34" i "Tu-22M3" poletjeli ranije danas za napade na Islamsku državu i Nusra front u Alepu, kao i u Deir el-Zoru i Idlibu, uništivši pet velikih skladišta municije, kampove za obuku i tri komandna položaja.

Rusija i Iran proširili su svoje veze proteklih mjeseci pošto je ukinuta većina sankcija Iranu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније