Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

AA [ Objavio: O.Z. ]

22. 08. 2016. 20:26 >> 20:09

ZADATAK ZAVRŠEN

Svi ruski avioni napustili iransku bazu

Ruski avioni koji su koristili bazu Hamadan u Iranu, po izvršenju zadataka vratili su se u Rusiju, saopšteno je iz Ministarstva odbrane te zemlje.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane, Igor Konašenkov, rekao je da su koristili bazu Hamadan za potrebe vazdušnih akcija u Siriji.

"Trenutno su se svi avioni, koji su koristili ovu bazu, vratili u Rusiju", istakao je Konašenkov, koji je dodao da će korištenje baze Hamadan u budućnosti zavisiti od situacije u Siriji i sporazumom s Iranom.

Prvi zamjenik Savjeta odbrane Dume, Sergej Jigarev, podsjetio je da je bazu Hamadan Rusija koristila kratak vremenski period.

"Naši iranski partneri su nam dobrovoljno ustupili korištenje baze. Kada više nije bilo potrebe, naši avioni su napustili to područje", rekao je Jigarev.

Portparol Ministarstva vanjskih poslova Irana, Behram Kasimi, kazao je da je "korištenje baze od strane ruskih aviona zasada okončano".

"Ovo je bilo privremeno korištenje i trenutno je okončano", rekao je on.

Iranske vlasti danas su kritikovale Rusiju zato što su objavile da su koristile iransku bazu za napade na položaje ekstrmista u Siriji.

Iranski ministar odbrane Husein Degan rekao je da se Rusija na izvjestan način ponašala "razmetljivo i nedžentlmenski" kada je objavila da je korisitila iranske baze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније