Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

25. 08. 2016. 09:34   >>  09:14

PUTIN NAREDIO

Iznenadna provjera borbene gotovosti

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je odluku vrhovnog komandanta zemlje, Vladimira Putina, o novoj iznenadnoj provjeri borbene gotovosti Oružanih snaga Rusije.

 

Provjera borbene gotovosti će obuhvatiti Južni, Zapadni i Centralni okrug, kao i Sjevernu flotu, Vazdušno-kosmičke snage i Vojno-desantne snage, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

"Danas će u skladu sa odlukom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Rusije početi još jedna u nizu iznenadna provjera. Vojske Južnog, dijela snaga Zapadnog i sredstava Zapadnog i Centralnog vojnog okruga, Sjeverne flote, Glavne komande Vazdušno-kosmičkih snaga i Vazdušno-desantnih snaga od sedam sati po moskovskom vremenu provjeriće borbenu gotovost“, objavio je Sergej Šojgu na sjednici kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije.

Provjera će trajati od 25 do 31. avgusta. 

Paralelno, prema riječima Šojgu, u Južnom vojnom okrugu je već u toku aktivna priprema strateških vojnih vežbi "Kavkaz-2016". Već je održan kompleks komandno-štabnih treninga.

"Organi vojne uprave, vojnih jedinica i odreda za specijalnu i materijalno-tehničku logistiku su tokom 12 specijalnih vežbi izvršavali zadatke blagovremenog raspoređivanja trupa", rekao je ministar.

Ministar je naložio da se informišu vojni atašei stranih država o početku iznenadne provjere borbene gotovosti vojske.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније