Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 12. 2016. 19:38 >> 19:18

POTVRDIO UČEŠĆE

Vals: Biću kandidat za predsjednika

Francuski premijer Manuel Vals objavio je danas da će biti jedan od kandidata vladajućih socijalista na izborima za šefa države 2017. godine.

"Kandidat sam za predsjednika Republike", rekao je Vals u obraćanju javnosti u Evriju, gradu južno od Pariza čiji je gradonačelnik bio od 2001. do 2012, gdje se okupilo stotinak njegovih pristalica i građana, javljaju francuski mediji.

"To kažem ovde u Evriju, svom gradu, gradu moje porodice, moje djece, mog srca... u kojem se uvijek govori direktno i iskreno. Ovaj grad je životna škola", dodao je Vals, prenosi "Figaro".

Vals je rekao da sjutra odlazi s mjesta premijera, da bi se koncentrisao na predsjedničku kandidaturu.

"Želim da Francuskoj dam sve" rekao je večeras 54-ogodišnji Vals.

O svom predsjedničkom kandidatu Socijalistička partija će odlučiti idućeg mjeseca. Socijalisti su prošlog četvrtka počeli unutarpartijsku proceduru izbora svog predsjedničkog kandidata.

Valsova odluka objavljena je nekoliko dana pošto je nepopularni predsjednik Fransoa Oland rekao da se neće kandidovati za drugi predsjednički mandat da bi Socijalistima dao šansu da na predsjedničkim izborima pobede "konzervativizam i ekstremizam" ojačale francuske desnice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније