Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

08. 01. 2017. 11:51 >> 11:27

LEDEN,SNIJEG,MRAZ

Ledeni talas širom Evrope

Obilne sniježne padavine i dvocifrena temperatura ispod nule doveli su do smrtnih slučajeva i poremetili saobraćaj širom Evrope.

 

 

 

 

U Poljskoj, gdje je temperatura 20 stepeni ispod nule, najmanje desetoro ljudi je umrlo zbog hladnoće tokom proteklih nekoliko dana.U Belgiji je jedan vozač poginuo kada je njegov kamion skliznuo s auto-puta, dok je u Italiji više desetina beskućnika umrlo od hladnoće, navodi Indipendent (Independent).

Rusija je provela najhladniji Božić u posljednih 120 godina, pošto su termometri u Moskvi tokom noći pokazali 30 stepeni ispod nule, a u Sankt Peterburgu je temperatura bila minus 24.Mnogi skijaši u Sarajevu ostali su unutra jer je temperatura opala na minus 27 stepeni.

Avioni ne lete sa nekoliko aerodroma Evrope, a i trajekti su u lukama.Mećava je u subotu paralisala Istanbul - poremećena je i plovidba u Bosforskom moreuzu, a otkazano je nekoliko stotina letova.

Djelovi juga Italije zatrpani su snijegom visine jednog metra, a fontane u Rimu zaledile su se tokom noći.Najniža temperatura u Evropi zabilježena je u švajcarskom selu La Bevine, gdje je u petak opala na minus 29,2 stepeni.

U tom selu je takođe zabilježena najniža do sada očitana temperatura u Švajcarskoj od minus 41,8 stepeni, 12. januara 1987. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније