Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Blic/Tanjug ]

18. 01. 2017. 13:30 >> 13:11

KREMLJ ODOBRIO

Snouden u Rusiji i naredne tri godine

Bivšem službeniku američke Nacionalne agencije za bezbjednost (NSA) Edvardu Snoudenu odobreno je da ostane u Rusiji i naredne tri godine.

To je potvrdio njegov advokat Anatolij Kučerna i dodao da Snouden uskoro može da podnese zahtjev za državljanstvo Rusije.

To će biti moguće jer, prema ruskom zakonu, zahtjev za državljanstvo se podnosi kada je neko imao boravište pet godina u zemlji, objasnio je advokat, a prenio Rojters.

Prethodno je na Fejsbuku predstavnica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova objavila da je Snoudenu produženo boravište za još nekoliko godina.

U junu 2013. Snouden je predao "Vašington postu" i "Gardijanu" niz povjerljivih materijala o američkim i britanskim programima za praćenje na internetu, podsjeća agencija.

Potom je odletio u Hongkong, odakle je 23. juna te godine doletieo u Moskvu i boravio u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma "Šeremetjevo".

U avgustu je dobio privremeni azil u Rusiji.

U SAD Snoudena optužuju za predaju tajnih podataka specijalnim službama drugih zemalja i po svakoj od tri tačke prijeti mu do 10 godina zatvorske kazne.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније