Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 02. 2013. 14:58 >> 14:57

PREPISANI DOKTORAT

Njemačka ministarka podnijela ostavku zbog plagijata

Njemačka ministrka obrazovanja Anete Šavan podnijela je ostavku pošto joj je Univerzitet u Dizeldorfu oduzeo doktorsku titulu zbog plagijata rada.

Šavan, koja je važila za blisku saradnicu kancelarke Angele Merkel najavljivala je tužbu I tvrdila da ne želi da se povuče iz Vlade. Ipak, danas je u prisustvu Mrekelove podnijela obrazloženje o ostavci na ministarsku funkciju.

 Šavan je drugi ministar u vladi Mereklove koji je morao da zbog plagijata doktorskog rada podnese ostavku. Prvi je bio bivši ministar odbrane Karl- Teodor Cu Gutenberg. 

Merkelova je odmah rekla da će novi ministar odbrazovanja biti Jihana Vanka, takođe iz redova Hrišćansko-demorkatske unije.

Univerzitet Hajnrih Hajne je u utorak, poslije temeljne analize doktorske disertacije Anete Šavan iz 1980. godine, odlučio da joj oduzme doktorat.

Optužbu o plagijatu, prvi je naveo anonimni bloger na internetu, javljaju agencije

Pedesetsedmogodišnja Anete Šavan je saopštila da neće prihvatiti odluku univerziteta i da će odgovoriti pravnom akcijom.

Anete Šavan je ranije izjavila da nije kriva što je bez navođenja citata kopirala djelove doktorske disertacije ,,Ljudi i savjest".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније