Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

18. 02. 2017. 09:27 >> 09:02

MAHALI GRAĐANIMA TEKSASA

Meksikanci napravili "živi zid" na granici

Više stotina ljudi okupilo se u meksičkom gradu Sijudad Huaresu, na obali rijeke Rio Grande i formiralo "živi zid", protestujući zbog plana američkog predsjednika da podigne zid između SAD i Meksika.

Učesnici protesta nosili su djelove odjeće jarkih boja i mahali su stanovnicima susjednog grada El Paso, u američkoj državi Teksas.

Sijudad Huarez i El Paso razdvojeni su rijekom Rio Grande.

Prema riječima organizatora, prijateljski "živi zid", formiran u cilju povezivanja dva grada, bolji je od zida od čelika i betona namijenjenog njihovom razdvajanju.

"Kao što je demonstrirano ovdje, imamo puno prijatelja sa druge strane rijeke, sa druge strane gdje planiraju da dignu zid, koji nikada neće razdvojiti dva prijateljska naroda", rekao je jedan od učesnika skupa.

Tramp je obećao da će natjerati Meksiko da plati izgradnju zida na granici, a meksički zvaničnici su kazali da to neće učiniti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније