Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 02. 2017. 20:41 >> 20:20

U ZATVORU U SAD

Umro "slijepi šeik", vođa terorista

Egipatski "slijepi šeik" Omar Abdel-Rahman koji je služio doživotnu kaznu zatvora u SAD zbog planiranja napada na STC 1993. u Njujorku, umro je u 79. godini.

To je saopštilo američko Ministarstvo pravde. Ovaj ekstremistički vođa koji je bio slijep i bolovao od dijabetesa osuđen je 1995. za planiranje napada u Njujorku i smatran je za inspiratora prvih napada na Svjetski trgovinski centar u tom gradu 1993. godine.

On je osuđen i za planiranje niza spriječenih akcija poput napada na tunele, mostove, sjedište Ujedinjenih nacija i FBI.

Kako je navedeno danas je umro, prirodnom smrću. Američke obavještajne službe smatraju da je Rahman bio blisko povezan sa značajnijim liderima međunarodne terorističke mreže Al kaide.

Zvaničnik zatvora u Batneru, u Sjevernoj Karolini, rekao je da je Abdel-Rahman umro poslije duge borbe sa dijabetesom i koronarnim problemima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније