Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

16. 03. 2017. 16:35 >> 16:46
2

KOMENTARISAO IZBODE U HOLANDIJI

Čavušoglu: Evropa ide u ambis

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu komentarišući rezultate parlamentarnih izbora u Holandiji, izjavio je da Evropa ide u ambis i vjerske ratove.

Čavušoglu se osvrnuo na činjenicu da je većina partija na jučerašnjim izborima osvojila izmedju 17 i 20 odsto glasova, prenosi turska agencija Anadolija.

"Nema razlike između socijaldemokrata i fašističkog (Gerta) Vildersa. Istog su mentaliteta", rekao je Čavušoglu i dodao da evropske partije vode ka kolapsu Evrope.

"Vodite Evropu u ambis. Uskoro će vjerski ratovi izbiti u Evropi", rekao je šef turske diplomatije.

Holandski premijer Mark Rute pobijedio je na jučerašnjim izborima pošto je, na osnovu 90 odsto prebrojanih glasova, njegova Narodna partija za slobodu i demokratiju osvojila 33 od 150 mijesta u donjem domu parlamenta. To je gubitak od osam mijesta u odnosu na prethodne izbore 2012. godine.

Partija njegovog rivala krajnje desnice Gerta Vildersa osvojila je 20 mijesta, pa sada ima pet poslanika više.

Diplomatski odnosi Holandije i Turske su prekinuti pošto holandske vlasti nijesu dozvolile turskim ministrima da uđu u zemlju i obrate se na skupu podrške referendumu o većim ovlašćenjima turskog predsjednika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније