Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

16. 07. 2017. 19:25 >> 18:57
1

ANKETA POKAZALA

Pada popularnost Trampa

Popularnost američkog predsjednika Donalda Trampa je u osjetnom padu, pokazuje danas objavljena anketa, ukazujući da na to negativno utiče afera o ruskom miješanju u izbore 2016, percepcija o slabljenju američkog uticaja u svijetu i nepopularni predlog zakona o zdravstvu.

Poslije gotovo šest mjeseci na mestu predsjednika SAD Trampov pozitivan rejting je sada pao na 36 odsto, sa 42 odsto u aprilu, pokazuje anketa koju su sproveli Vašington post i ABC Njuz u kojoj je, od 10. do 13. jula, učestvovao 1.001 ispitanik.

Istovremeno se procenat onih koji ne odobravaju djelovanje predsednika od aprila povećao za pet procentnih poena, na 58 odsto, prema anketi objavljenoj danas u listu Vašington post.

Ukupno 48 procenata navode da "snažno ne odobravaju" Trampovo ponašanje kao predsjednika, što je nivo neodobravanja koji nikad nijesu imali bivši predsjednici Bil Klinton i Barak Obama i koji je samo dostigao u drugom mandatu Dšordž Buš Mladji, navodi američki list.

Kako Donald Tramp izgleda izolovan na međunarodnoj sceni, posebno od povlačenja SAD iz Pariskog sporazuma o klimi, gotovo polovina ispitanika, njih 48 odsto, ocjenjuju da se "svjetsko vođstvo" SAD umanjilo, prema 27 odsto koji smatraju da je američko vođstvo u svijetu ojačalo.

Iako se Tramp u predizbornoj kampanji predstavljao kao vešt u sklapanju poslova koji bi bili dobri za zemlju, većina takođe kaže da nema povjerenja u njega u pregovorima sa stranim vođama, posebno s ruskim predsjednikom Vladiirom Putinom.

Anketa je objavljena u trenutku kada se Tramp ovog vikenda vratio u središte afere o ruskom miješanju u američke izbore koja potresa njegov mandat. Imao je dva dana predaha od te afere tokom dvodnevnog boravka u Parizu gde je na poziv francuskog predsjednika Emanuela Makrona prisustvovao kao počasni gost godišnjoj paradi povodom francuskog nacionalnog praznika Dana pada Bastilje.

Percepcija o ulozi Rusije u izborima 2016. i moguć dosluh ili saradnja sa članovima Trampovog izbornog štaba i dalje negativno utiču na popularnost predsjednika, mada kao i druga pitanja rezultati pokazuju jasnu podjelu među dvije partije,Trampove republikanske i demokratske.

Preko Tvitera se Tramp cinično osvrnuo na poslednju anketu. "Anketa ABC/Vašington post, tako blizu 40 odsto, nije tako loše ovog puta, ta anketa je bila najnetačnija tokom izborne kampanje", napisao je.

U drugim tvitovima Tramp je napisao da "nije bilo ruskog miješanja" u njegovoj kampanji koja je "ovjenčana uspehom" i osudio "prevarantske" informacije koje deformišu demokratiju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније