Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

02. 08. 2017. 16:05 >> 15:42

NA KONVOJ

Samoubilački napad u Avganistanu, ima žrtava

U napadu bombaša samoubice na konvoj međunarodnih snaga u južnog provinciji Kandahar u Avganistanu ima žrtava, saopštili su zvaničnici.

Odgovornost za napad preuzeli su talibani u poruci poslatoj AFP-u.

Agencije različito objašnjavaju kako se napad dogodio, te francuska agencija navodi da je bombaš samoubica udario vozilom napunjenim eksplozivima u konvoj.

S druge strane, Rojters je prenio, pozivajući se na avganistankog zvaničnika, da se napadač raznio pored konvoja međunarodnih snaga u blizini aerodroma u Kandaharu.

U saopštenju NATO potvrđuje se da se dogodio napad na konvoj i da ima žrtava. Najmanje jedan svjedok prijavio je da je vidio kako se izvlače tijela tri osobe iz jednog od vozila.

Portparol kandaharske policije Zia Durani potvrdio je najnoviji u nizu takvih napada koji potresaju tu zemlju, ali nije iznio detalje, prenio je AP.

Na aerodromu u Kandaharu smještena je velika vojna baza međunarodnih snaga koje pomažu avganistanskim snagama bezbjednosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније