Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

15. 08. 2017. 09:54 >> 09:31

FILIPINI

Policija za dan ubila 21 narko dilera

Filipinska policija je danas saopštila da je u više istovremenih operacija protiv trgovine drogom, u sjevernoj provinciji ubijen 21 navodni diler, a više desetina uhapšeno.

Zvaničnici tvrde da je to najkrvaviji dan otkako je predsjednik Rodrigo Duterte prošle godine pokrenuo "rat protiv droge".

Visoki policijski zvaničnik Romeo Karamat Mlađi rekao je da je u operaciji u provinciji Bulakan tokom protekla 24 sata stradala 21 osoba a da ih je 64 uhapšeno. U policijskom saopštenju se navodi da su osumnjičeni pružali oružani otpor.

Prema podacima policije, od početka "rata protiv droge" 3.264 prestupnika su ubijena u sukobima sa policijom, a više od 2.000 drugih je stradalo u ubistvima povezanim sa drogom, najčešće u napadima maskiranih ubica na motorima.

Grupe za zaštitu ljudskih prava navode još veće cifre i traže nezavisnu istragu o Duterteovoj mogućoj ulozi u nasilju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније