Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

29. 09. 2017. 08:35 >> 08:05

ZBOG MISTERIOZNE BOLESTI

SAD povlače diplomate sa Kube

Zbog misterioznog obolijevanja zaposlenih u američkoj ambasadi na Kubi, SAD planiraju da povuku dio diplomatskog osoblja iz Havane.

Prema planu Stejt departmenta, čija se izrada privodi kraju i koji bi mogao biti objavljen u narednim danima, SAD bi sa Kube povukle članove osoblja koji nijesu od ključnog značaja i porodice diplomata, navode isti, neimenovani izvori, prenosi danas Rojters.

Neizvjesno je, međutim, da li će povlačenje biti dobrovoljno ili prisilno, a jedan američki zvaničnik je rekao da se pojedini detalji plana još razrađuju.

Dvadesetak službenika ambasade SAD u Havani ili članova njihovih porodica žalili su se na oštećenje sluha izazvano takozvanim "zvučnim" napadima i mnogi od njih su morali da se vrate u Ameriku na liječenje.

Kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodriges prenio je prije dva dana američkom državnom sekretaru Reksu Tilerson da vlada Kube nema nikakve veze sa neobjašnjivim "napadima" na zdravlje američkih diplomata, dodajući da Havana još nema dokaze kako bi objasnila šta se desilo.

Na sastanku u Vašingtonu koji je održan na zahtjev Kube i koji je prvi na tom nivou od stupanja na dužnost Donalda Trampa, Tilerson je naglasio da je Kuba odgovorna da zaštiti diplomate na svojoj teritoriji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније