Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

08. 11. 2017. 10:15 >> 09:42
1

VLADA MJANMARA

Pritisak UN oko Rohindža štetan

Vlada Mjanmara, suočena s velikim pritiskom UN zbog Rohindža muslimana, saopštila je da taj pritisak može biti štetan za povratak izbjeglih.

Savjet bezbjednosti UN pozvao je u ponedjeljak Mjanmar da zaustavi vojne operacije u državi Rakin, gdje Rohindže žive, i dozvoli stotinama hiljada izbjeglica da se vrate kući. Izražena je "duboka zabrinutost" zbog kršenja ljudskih prava.

Ta deklaracija "ignoriše činjenicu da problemi s kojima se danas suočavaju Mjanmar i Bangladeš mogu biti riješeni samo bilateralno" i mogla bi da "ozbiljno podrije pregovore", navela je vlada u Jangonu, na čijem je čelu Aung San Su Ći, inače dobitnica Nobelove nagrade za mir.

Oko 900.000 Rohindža se danas nalazi u izbjegličkim kampovima u južnom Bangladešu. Egzodus Rohindža su UN ranije okvalifikovale kao "etničko čišćenje".

Američki državni sekretar Reks Tilerson će se 15. novembra sastati sa Su Ći i komandantom mjanmarske vojske, generalom Min Aung Hlaingom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније