Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

02. 12. 2017. 13:56 >> 13:24

BLISKOISTOČNA TURNEJA

Ministar odbrane SAD stigao u Kairo

Američki ministar odbrane Džim Matis stigao je danas, na početku petodnevne posjete Bliskom istoku, u Kairo gdje će razgovaratio sa egipatskim zvaničnicima, saopštio je Pentagon.

 

 



Matisova posjeta Egiptu dio je turneje po Bliskom istoku tokom koje će nastojati da "potvrdi trajnu posvećenost SAD partnerstvu s Bliskim istokom, zapadnom Afrikom i Južnom Azijom".

Ministar odbrane SAD će tokom posjete Egiptu razgovarati s predsjednikom Abdelom Fatahom el Sisijem i ministrom odbrane Sedkijem Sobijem.

Egipat je, sa 1,3 milijarde dolara godišnje, među glavnim primaocima američke vojne pomoći. Pomoć je povezana sa Egipatskim mirovnim sporazumom iz 1979.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније