Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

08. 12. 2017. 08:24 >> 07:52

NAKON DUŽEG VREMENA

Razgovarali ministri Rusije i Ukrajine

Nakon duže vremena, na marginama Savjeta OEBS u Beču, sastali su se ministri spoljnih poslova Rusije i Ukrajine Sergej Lavrov i Pavel Klimkin.

 

 

 

Ukrajinski ministar nakon sastanka je na svom nalogu na Tviteru napisao o čemu je razgovarao sa ruskim kolegom.

"Razgovarao sam sa ministrom spoljnih poslova Lavrovom o razmjeni zarobljenika. To moramo da realizujemo u narednim nedjeljama, jer se radi o ljudima i njihovim najmilijima", napisao je Klimkin, a prenosi Sputnjik.

Sastanak ministara održan je iza zatvorenih vrata. Prije njega, ministri su se susrijetali samo u okviru „normandijskog formata“. Posljednji takvi pregovori održani su prije tri godine prije zaoštravanja situacije u Ukrajini.

Pitanje rješavanja situacije u Donbasu razmatra se, između ostalog, i na sastancima Kontakt grupe u Minsku, koja je od septembra 2014. godine usvojila tri dokumenta koji regulišu korake za deeskalaciju sukoba.

Međutim, i nakon sporazuma o primirju između sukobljenih i dalje dolazi do razmjene vatre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније