Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

11. 07. 2013. 11:35 >> 11:36

PRISTALICE NE ODUSTAJU

Egipat: Nastavak podrške Morsiju

Više od 100 hiljada Mursijevih pristalica ne odvaja se sa jednog od trgova u Kairu. Takođe, Sjedinjene Američke Države planiraju da pošalju četiri vojna aviona F-16 u Egiptu.

Više od stotinu hiljada pristalica politike svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Morsija već sedam dana u Kairu neprekidno protestuje zbog vojnog udara u zemlji, a nastupanjem svetog muslimanskog mjeseca ramazana demonstranti na trgu organiziraju iftare, sehure i zajedničke namaze.

Kasno sinoć, oko 5.000 demonstranata zaputilo se u protestnu šetnju do zgrade Predsjedništva, tri kilometra udaljene od trga. Uzvikujući slogane podrške Mursiju, demonstranti nijesu izazvali nikakve incidente. Ispred Predsjedništva ih je dočakala vojna barikada oklopnih vozila.

Nakon razgovora predstavnika vojske i demonstranata, demonstranti su se vratili istim putem kojim su i došli. Više od 100.000 demonstranata koji su ostali na trgu Rabia aplauzima su dočekali učesnike protestne šetnje.


SAD šalju četiri vojna aviona u Egipat

Dok u svijetu traju rasprave o tome da li se desio vojni udar u Egiptu u kojem je svrgnut prvi egipatski predsjednik izabran na demokratski način Mohammed Mursi, američke vlasti su saopštile da u tu zemlju planiraju da pošalju četiri vojna aviona. U slučaju da se donese odluka da je bio vojni udar u Egiptu, onda se planira ukidanje pomoći ovoj državi.

SAD će poslati četiri vojna aviona u Egipat zbog paketa pomoći u vrijednosti 1,3 milijardi dolara koji je odobren 2010.

U saopštenjima Bijele kuće i Ministarstva vanjskih poslova ranije je navedeno da bi bilo pogrešno i u neskladu s nacionalnim sigurnosnim interesima SAD-a da prekine pružanje pomoći Egiptu, koja uključuje i oružane snage.

(Anadolija)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније