Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 02. 2013. 12:39 >> 12:37

MALI

Al Kaida pozvala na džihad protiv Francuske

Ogranak Al Kaide na Arapskom poluostrvu, pozvao je na džihad kako bi se zaustavila vojna intervencija Francuske protiv islamističkih pobunjenika u Maliju.

"Za krstaški rat protiv islama koji Francuska vodi u Maliju ni u kom slučaju nema opravdanja i to znači objavu rata islamu i muslimanima", saopštila je grupa AQAP, koja je etiketirana kao najopasniji ogranak globalne džihadističke mreže, kako prenosi AFP.

"Pružanje podrške muslimanima u Maliju je dužnost svakog muslimana koji je za to sposoban", navodi se u saopštenju Šerijatskog odbora te ekstremističke grupe, koje je prenio američki centar za nadzor ekstremističkih foruma na internetu.

AQAP precizira da muslimani mogu da plate živitom ili da pruže finansijski doprinos džihadu.

U saopštenju se ističe da je džihad obavezniji za muslimane koji su najbliži bojištima, pri čemu se očigledno misli na sjevernoafričke zemlje i one koji žive u zemljama koje pomažu Francuskoj.

AQAP upozorava i da pružanje pomoći nevjernicima protiv muslimana u bilo kom obliku znači napuštanje vjere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније