Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 07. 2013. 09:34 >> 09:34

UGROŽAVAO PROLAZNIKE

Izraelska vojska uhapsila petogodišnjaka

Petogodišnji Palestinac uhapšen je u Izraelu zbog optužbi da je bacio kamen na izraelski automobil u Hebronu na Zapadnoj obali. Potez izraelske vojske izazvao je ogorčenje organizacija za ljudska prava.

Hapšenje je snimljeno kamerom i objavljeno na internetu i stranicama organizacije B'Tselem, a snimak prikazuje dječaka koji plače na ulici, okružen naoružanim vojnicima koji ga odvode u vojno vozilo.

Organizacija B'Tselem na svojim internet stranicama napominje da je dječak uhapšen u utorak i da je s ocem prebačen u izraelsku vojnu bazu.

Nakon toga obojica su predani palestinskoj policiji, koja ih je pustila na slobodu. Dječak tvrdi da je kamenom pokušao otjerati psa te da je izraelski automobil slučajno pogodio.

Vojska je, ipak, saopštila da je dječak bacanjem kamena ugrozio prolaznike. Ipak, prema zakonu, dječak nikada nije smio biti priveden jer djeca mlađa od 12 godina ne podliježu krivičnoj odgovornosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније