Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

12. 07. 2013. 19:27 >> 19:27

PREVARIO SE

"Mrtvac" izabran za gradonačelnika

Meksikanac Lenjin Karbaljido pobijedio je na izborima za gradonačelnika mjesta San Agustin Amatengo, iako je proglašen mrtvim 2010. godine.

Karbaljido je pobijedio na izborima nakon što je postavio svoju fotografiju uz slogan "Ujedinjeni za razvoj".

Međutim, policija je saopštila da je Karbaljidova porodica priložila njegovu umrlicu 2010. godine, kada je bio pod istragom za grupno silovanje.

Tužilaštvo je pokrenulo istragu o tome da li je Karbaljido lažirao sopstvenu smrt.

Iz njegove stranke lijevog centra, Demokratske revolucionarne partije, saopšteno je da ih je njihov kandidat prevario i da mu neće biti dozvoljeno da preuzme funkciju gradonačelnika.

"Kada se registrovao za kandidata, priložio je svu dokumentaciju, izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu da nije prethodno krivično gonjen. Prevario je kancelariju tužioca, matični ured i izborne zvaničnike", rekao je zvaničnik stranke Rej Morales.

Lokalni mediji javili su da je na umrlici navedeno da je Karbaljido preminuo prirodnom smrću nakon kome uzrokovane dijabetesom.

Umrlicu je potpisao ljekar i objavljena je u lokalnom matičnom uredu, koji je njegovu smrt zaveo i u zvaničnoj dokumentaciji.

Karbaljido se sada suočava sa optužbama za kršenje izbornih zakona, a vlasti su najavile moguće otvaranje slučaja grupnog silovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније