Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

03. 03. 2018. 12:33 >> 12:31
1

SLOVAČKA

Oslobođeno šest privedenih zbog ubistva novinara

Vlasti u Slovačkoj oslobodile su šest, od sedam osoba, koje su zadržane u pritvoru u vezi sa istragom ubistva novinara Jana Kucijaka i njegove vjerenice.

Rojters navodi da se očekuje da će i sedma osoba biti puštena iz pritvora.

Slovačka policija privela je u četvrtak sedam osoba u vezi sa istragom ubistva Kucijaka i njegove vjerenice, javili su lokalni mediji prenoseći izjavu načelnika policije Tibora Gaspara.

On je ranije rekao za televiziju TA3 da je policija izvršila pretres na nekoliko lokacija u istočnoj Slovačkoj u vezi sa ljudima za koje se interesovao Kucijak, prenosi Rojters.

Gaspar nije naveo imena, ali je rekao da su racije povezane sa italijanskim biznismenima za koje se sumnja da imaju veze sa italijanskom mafijom o čemu je Kucijak pisao u svom posljednjem posthumno objavljenom članku.

Na sajtu www.tvnoviny.sk je, međutim, objavljeno je da su u pritvoru zadržani Antonino Vadala (42), Sebastijano Vadala (45), Bruno Vadala (40), Dijego Roda (62), Antonio Roda (58,) Pijetro K (26) i Pijetro K (54).

Kucijak i njegova vjerenica pronađeni su u nedjelju uveče u svom stanu u mjestu Velka Maca, a pretpostavlja se da je ubijen jer je istraživao optužbe o nezakonitim isplatama fondova EU putem poreske prevare u koju su bili umiješani slovački i italijanski državljani povezani s organizovanom kriminalnom grupom "Ndrangeta".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније