Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Anadolija; Objavio: I. P. ]

14. 03. 2018. 09:54 >> 09:51

JILDIRIM PRIZNAO

Nadam se boljim tursko-američkim odnosima

Premijer Turske Binali Jildirim rekao je kako se nada da će tursko-američki odnosi biti unaprijeđeni nakon odlaska Reksa Tilersona sa funkcije američkog državnog sekretara.

 

"Bez obzira šta se desilo, stav Turske je jasan. Nama nije toliko ni važno šta će novi američki državni sekretar misliti o Turskoj", kazao je Jildirim.

Izrazivši nadu kako bi u narednom periodu moglo doći do uspostavljanja zdravijih odnosa između Ankare i Vašingtona, Jildirim je istakao kako ti odnosi ne zavise od pojedinaca.

Trampova odluka o smjeni Tilersona i nije veliko iznenađenje s obzirom da se nijesu slagali o nizu spoljnopolitičkih tema, uključujući borbu protiv klimatskih promjena, krizu u Zalivu i sporazum o iranskom nuklearnom pitanju.

Američki predsjednik Tramp juče je potvrdio da se s Tilersonom nije najbolje slagao.

"Evo, primjer je iranski sporazum za koji smatram da je katastrofalan, a on misli da je dobar. Želio sam da se taj sporazum poništi ili da se učini nešto u vezi s tim, a on je imao drugačiji stav", kazao je Tramp.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније