Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

21. 03. 2018. 11:33 >> 11:29

NAMJERNO

Lavrov: London podriva odnos s Moskvom

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas u Tokiju da London namjerno teži podrivanju odnosa s Moskvom, povodom slučaja trovanja bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove ćerke.

 

 

 

"Nema sumnje da su britanske vlasti namjerno zauzele kurs čiji je cilj podrivanje bilateralnih odnosa", kazao je Lavrov poslije razgovora s japanskim kolegom Tarom Konom, prenosi Tass.Šef ruske diplomatije je naveo da će Kremlj i dalje primjenjivati recipročne mjere "ako London nastavi s akcijama protiv Rusije".

Tenzije između dvije zemlje porasle su od 4. marta kada su bivši ruski i britanski agent Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani u engleskom gradu Solsberiju.

Oni su i dalje u kritičnom stanju.London tvrdi da su otrovani varijantom nervnog gasa "novičok", razvijenom u Sovjetskom Savezu, dok Moskva negira umiješanost.

Moskva očekuje, dodao je Lavrov, da će kontakti Tokija i Londona pomoći da se razjasni gdje su Skripalj i njegova ćerka, i da se pojasne određena pitanja u vezi s istragom tog slučaj
a.

"Izrazili smo nadu da će naši japanski prijatelji održati kontakte s Velikom Britanijom kako bi pomogli razjašnjenju najmanje dvije stvari - gdje se trenutno nalaze gospodin Skripalj i njegova ćerka i zašto je britanska vlada već izrekla presudu iako se očekuje da istraga traje mjesecima", kazao je Lavrov.

Japanski ministar spoljnih poslova Taro Kono rekao je da je upotreba hemijskog oružja neprihvatljiva i pozvao da se utvrde činjenice u slučaju trovanja Skripalja.Lavrov je dodao da Moskva insistira "na saradnji uz potpuno poštovanje Konvencije o hemijskom oružju".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније