Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

11. 04. 2018. 21:00 >> 20:54

DAN HOLOKAUSTA

Netanjahu upozorio Iran da ne testira Izrael

Premijer Izraela, Benjamin Netanjahu, upozorio je večeras Iran da "ne testira odlučnost Izraela", govoreći na državnoj ceremoniji povodom Dana sjećanja na Holokaust u Memorijalnom centru Jad Vašem u Jerusalimu.

Netanjahu je obraćajući se okupljenima odmah poslije predsjednika Izraela, Ruvena Rivlina, rekao da su događaji u posljednjim danima, aludirajući na navodni hemijski napad u Dumi u Siriji "pokazali da suprotstavljanje zlu i agresiji jeste misija svake generacije".

Nema generacije, rekao je izraelski premijer, koja može biti izuzeta iz te misije.

Nakon upozorenja Teheranu, za koji izraelski lideri tvrde da teži da se vojno učvrsti Siriji kako bi prijetio jevrejskoj državi, Netanjahu se osvrnuo na narod Irana.

"Izrael nije vaš neprijatelj već tiranski režim koji vas ugnjetava", rekao je Netanjahu, prenijeli su izraelski mediji.

On je najavio da će "dvije drevne nacije biti ponovo u stanju da žive u saradnji i bratski kada taj režim nestane".

Dan Holokausta je dan sjećanja na šest miliona Jevreja koje su ubili nacisti i njihovi saradnici u Drugom svjetskom ratu. Jedan je najtužnijih u izraelskom kalendaru.

Mjesta za zabavu, restorani i kafei su zatvoreni, a TV i radio stanice emituju dokumentarne programe o Holokaustu i razgovore sa preživelima, navodi AP.

Sjutra će se u znak sjećanja na ubijene u Holokaustu u čitavom Izraelu oglasiti sirene kako bi im se odala dvominutna pošta. U Knesetu-parlamentu će biti čitana imena žrtava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније