Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

15. 07. 2018. 12:10 >> 13:39

OKO BREGZITA

Mej: Tramp me savjetovao da tužim EU

Britanska premijerka Tereza Mej kazala je danas da ju je američki predsjednik Donald Tramp savjetovao da tuži Evropsku uniju kao dio strategije u pregovorima o Bregzitu.

Mej je danas otrila dio savjeta koje joj je dao Tramp tokom njegove posjete Londonu ranije ove nedjelje.

"Rekao mi je da bih trebala da tužim EU", kazala je premijerka Velike Britanije za BBC.

Kako je navela, Tramp joj je rekao: "Tuži EU. Ne idi u pregovore, tuži ih."

Podsjetimo, Tramp je po dolasku u Veliku Britaniju rekao za San da će britanski plan o trgovinskim odnosima s EU poslije Bregzita "vjerovatno ubiti" dogovore o slobodnoj trgovini između Vašingtona i Londona.

Predsjednik SAD nakon razgovora sa Mej izjavio je nije kritikovao i naveo da "ima puno poštovanja" za nju i da će njemu "biti u redu" svaki način izlaska Velike Britanije iz EU, prenio je Asošiejted pres.

Mej je učtivo izrazila neslaganje s Trampovim upozorenjem da bi njen plan za Bregzit mogao da ugrozi sporazum o slobodnoj trgovini SAD i Velike Britanije. Navela je da njen plan obezbeđuje platformu za "ambiciozan" trgovinski sporazum dvije države.

Premijerka je danas ponovo stala u odbranu svog predloga za odvajanje Britanije od EU i pozvala one koji ga kritikuju da ga podrže.

Ona je rekla da predlozi o odnosima Britanije i EU poslije odvajanja omogućuju da Velika Britanija sklapa trgovinske sporazume s drugim zemljama, prekine slobodno kretanje ljudi i jurisdikciju Evropskog suda pravde nad Britanijom.

U "bijelom papiru" objavljenom u četvrtak dati su detalji njenog plana koji predlaže bliske veze s EU u oblasti trgovine i robe, ali ne i u oblasti usluga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније