Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina, objavila B.B. ]

11. 09. 2018. 14:36 >> 14:21

OTKAZI U DOJČE TELEKOMU

Ukinuće 5,6 hiljada radnih mjesta

Gubitaški ogranak Dojče Telekoma za IT usluge, kompanija "T-sistems", saopštila je da je postigla dogovor sa sindikatima o ukidanju 5,6 hiljada radnih mjesta u Njemačkoj, što je dio strategije za povećanje profitabilnosti kompanije.

Veliki broj otkaza je dio strategije generalnog direktora Adela el-Saleha za povratak kompanije na staze profitabilnosti, prenosi B92.

Dogovor, koji je postignut nakon višesedmičnih pregovora, označava proboj za El-Saleha, Amerikanca koji je na čelo "T-sistema" došao početkom ove godine kako bi napravio zaokret u toj firmi koja dugo već važi za "problematično dijete" u sistemu najveće evropske telekom-grupe, prenosi Rojters.

Broj radnih mjesta za gašenje manji je od šest hiljada, od prvobitnih 17.000 koliko je El-Saleh predviđao da će otpustiti iz kompanije "T-sistems" u Njemačkoj.

Prema postignutom sporazumu, 3,77 hiljada mjesta će biti ukinuto do kraja 2020. godine, a u slučaju da kompanija i dalje ima problema u poslovanju još 1,2 hiljade radnih mjesta će biti ugašeno 2021. godine.

"T-sistems" će drastično smanjiti broj ispostava u Njemačkoj - na 25 sa sadašnjih 230.

U planu je takođe smanjenje broja zaposlenih u inostranstvu i ubuduće će zapošljavati radnike samo u Mađarskoj, Slovačkoj i Indiji. Planira da na kraju broj zaposlenih u Indiji poveća sa sadašnjih 400 na čak tri hiljade.

T-sistems trenutno na globalnom nivou zapošljava ukupno 37,5 hiljada ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније