Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavila: M.M ]

22. 12. 2018. 09:38 >> 09:11

PROTEST U PARIZU

"Žuti prsluci" danas ispred dvorca Versaj

Pokret "Žuti prsluci" pozvao je na novo okupljanje danas ispred dvorca Versaj kod Pariza, gdje će biti raspoređene snage bezbjednosti, kao i na skupove u nekoliko francuskih gradova, prenijeli su francuski mediji.

S druge strane francuski predsjednik Emanuel Makron poručio je potpisnicima peticije Žutih prsluka, kojom se traži smanjenje cijena goriva na pumpama, da su u pravu.

Peticiju, koja je objavljena na sajtu Change.org, do sada je potpisalo više od milion ljudi, prenosi SEEbiz.

"Dragi svi, doživjeli ste kao udarac bičem povećanje cijene goriva i odlučili ste da reagujete peticijom. Čuo sam vašu poruku i direktno vam odgovaram - u pravu ste", kazao je Macron.

On je rekao da je akcija protiv klimatskih promjena "neophodna borba" i dodao da ekološki problemi o kraju svijeta i finansijski problemi građana na kraju mjeseca ne smiju da budu u suprotnosti.

Macron je podsjetio da je Vlada povukla odluku o poskupljenju poreza na gorivo i dodao da tokom zime neće biti povećanja cijena struje i gasa.

On je dodao da želi nastavak dijaloga sa građanima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније