Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 08. 2013. 22:22 >> 22:22

MONSTRUOZNO

Grupno silovanje indijske novinarke šokiralo svijet

Indijska fotoreporterka bila je žrtva brutalnog grupnog silovanja u Mumbaiju, objavila je indijska policija.

Događaj je podsjetio na sličan napad u Nju Delhiju u decembru koji je izazvao proteste širom zemlje i rezultirao revizijom indijskih zakona o silovanju, javljaju agencije.

Posebno je šokantno, kažu zgroženi korisnici indijskih društvenih mreža, što se ovaj napad dogodio u Mumbaiju, gradu koji se smatra najsigurnijim za žene u Indiji.

Gnusni čin zbio se u sinoć u napuštenoj tekstilnoj fabrici u četvrti "Lower Parel", bivšoj industrijskoj zoni koja se sada ubrzano pretvara u četvrt luksuzne stanogradnje, barova i trgovačkih centara. Fotoreporterka je tamo bila na novinarskom zadatku zajedno s kolegom.

Ubrzo ih je okružila grupa muškaraca koji su ih pitali imaju li dozvolu za rad. Njenog su kolegu pretukli i svezali, a fotoreporterku silovali. Mlada žena (22) završila je u bolnici teško povrijeđena.

Komandant policije u Mumbaiju Satjapal Sing izjavio je da je jedan od siledžija uhipšen, a još četvorica su identifikovana, ali zasad u bjekstvu. Dvadeset grupa policijskih istražitelja radi na njihovom hvatanju.

U indijskoj javnosti i na društvenim mrežama zgroženi su napadom. Sigurnost žena u Indiji dospjela je u prvi plan u decembru nakon grupnog silovanja 23-godišnjakinje u autobusu u Nju Delhiju.

Žena je dvije sedmice poslije preminula u bolnici od zadobijenih povreda. Suđenje petorici siledžija je u toeku i presuda se očekuje za tri sedmice.

(Hina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније