Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, objavila B.B. ]

03. 03. 2019. 12:44 >> 12:14

ODLUKA KURDA U SIRIJI

Oslobodili 300 pripadnika Islamske države

Kurdska administracija u Siriji saopštila je da je skoro 300 Sirijaca osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi pušteno na slobodu, kao i da se radi samo o onima koji "nijesu okrvavili ruke".

U saopštenju je navedeno da su ti ljudi pušteni sinoć, poslije zahtjeva plemenskih vođa i lokalnih važnih ljudi.

To nije prvi put da kurdske vlasti puštaju ljude na slobodu, ali, prema riječima direktora opozicione Sirijske opservatorije za ljudska prava Ramija Abdel Rahmana, ovog puta je "broj ono što je važno".

Kurdske vlasti su u saopštenju navele da su oslobođene 283 osobe čije "ruke nijesu umrljane krvlju".

"Oni su jednog dana skrenuli s puta, prekršili su tradicije našeg sirijskog društva, kršili su zakon. Ipak, iako su skrenuli, oni su i dalje sirijska djeca i pružamo im ruku bratstva i pomilovanja", navodi se u saopštenju.

Zarobljenici su puštani na slobodu širom teritorija pod kurdskom kontrolom u Siriji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније