Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

17. 05. 2019. 08:34 >> 08:36
1

KALIFORNIJA

Pao F-16 američke nacionalne garde

Američki lovac F-16 "Fajting falkon" srušio se na skladište u vojnoj bazi Marč Er Reserv u okrugu Riversajd američke države Kalifornija.

Kako su naveli zvaničnici, avion pripada Nacionalnoj gardi.

Lokalni mediji navode da su jedinice hitne pomoći zatražile "reagovanje na otrovne supstance", jer je avion bio naoružan municijom, prenosi Sputnjik.

Odjeljenje šerifa okruga Riversajd saopštilo je da je pilot uspio da se bezbjedno katapultira iz aviona i da ga trenutno ispituje medicinsko osoblje.

Nije jasno da li je pilot zadobio bilo kakve povrede. Agencija je pozvala mještane da se drže podalje od tog područja.

Lokalna redakcija NBC-ja u Los Anđelesu javila je da je borbeni avion pao na krov skladišta. Zamjenik šefa vatrogasaca Timoti Holidej izjavio je stanici da je prvo izbio požar, ali da je pilot uspio da prije toga iskoči iz aviona.

Incident se navodno dogodio u 15.15 po lokalnom vremenu.

Portparol baze kasnije je saopštio da je uzrok pada aviona F-16 bio kvar hidrauličkog sistema aviona, prenio je CNN.

Direktor kompanije "Si voter", kojoj pripada skladište, izjavio je da niko od radnika unutar zgrade nije povrijeđen.

Zbog nesreće su zvaničnici odmah zatvorili okružnu oblast. I sjeverna i južna traka međudržavnog auto-puta 215 je blokirana, saopštila je Kalifornijska patrola za auto-puteve.

Zvaničnici nijesu naveli da li je skladište bilo prazno u trenutku nesreće. Televizija Ej-Bi-Si 7 je saopštila da je pilot bio pripadnik 144. borbenog krila, koje je jedinica Nacionalne vazduhoplovne garde stacionirane u Fresnu u Kaliforniji. Avion je pripadao Nacionalnoj vazduhoplovnoj gardi Južne Dakote u Sijuks Folsu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније