Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 09. 2013. 08:53 >> 10:10
3

AL KAIDA ZAUZELA GRAD

Sirija: Izbio sukob između pobunjenika

Na sjeveru Sirije došlo je do međusobnog sukoba pobunjeničkih grupa, javljaju agencije. Grupa bliska Al Kaidi je uspjela, nakon žestokih borbi, da zauzme grad Azaz.

 

"Islamska država Irak i Levant preuzela je kompletnu kontrolu Azaza. Oni kontrolišu ulaze u grad", rekao je pobunjenik iz tog grada, Abu Ahmad, a drugi opozicionar potvrdio je tu informaciju, navodi Frans pres. On je dodao da je pet osoba stradalo, a stotinjak umjerenih opozicionara je zarobljeno od strane džihadista.

Navodno, sukob između pobunjenika je izbio kada su ekstremisti bliski Al Kaidi pokušali da otmu jednog njemačkog ljekara, volontera, iz privatne bolnice u Azazu.

Oficir "Sirijske slobodne vojske" Abu Luaj al Halabi je kazao Rojtersu da je cilj islamista da zavladaju predjelom sjeverno od Alepa . sve do granice.

U posljednih nekoliko sedmica je izbilo više sukoba između različitih pobunjeničkih grupa, najčešće zbog neslaganja džihadista i umjerenijih opozicionara.



Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније