Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.P. ]

04. 11. 2019. 23:45 >> 23:44

"GASNA KOMORA"

Nju Delhi se i dalje guši od zagadjenja

Više od 20 miliona stanovnika Nju Delhija i dalje se guši u toksičnom smogu, zbog kog su zatvorene škole i gradilišta.

Magla je od jutros ušla u zgrade, poslovne prostore ali i stanice metroa.

Reč je o jednom od najtežih udara zagađenja vazduha koje je indijska prijestonica doživjela posljednjih godina, a neki indijski zvaničnici su situaciju opisali kao "gasnu komoru".

"Dim je svuda i ljudi  imaju problema s disanjem. Oči gore", rekao je jedan lokalni funkcioner.

Danas je na snagu stupilo alternativno saobraćanje automobila, pri čemu automobil može da se vozi svaki drugi dan u zavisnosti od toga da li mu se registracija završava na paran ili neparan broj. Ta mjera će biti aktivna do 15. novembra.

Vlasti su u petak naložile zatvaranje škola i obustavljanje građevinskih radova u širem regionu Nju Delhija, a lokalne vlasti su đacima podijelile zaštitne maske.

Američka ambasada u Nju Delhiju je jutros izmjerila koncentraciju čestica PM2,5 u nivou od 469 mikrograma po kubnom metru vazduha. Kao poređenje, nivo izmeren u Parizu je šest.

Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje da se na dnevnom nivou ne prelazi koncentracija od 25 mikrograma po metru kubnom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније