Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Index.hr, objavila B.B. ]

13. 11. 2019. 08:25 >> 08:27

UPRKOS NEDOSTATKU KVORUMA

Bolivijska senatorka se proglasila predsjednicom

Bolivijska senatorka Žanin Anjez juče se proglasila privremenom predsjednicom Bolivije, uprkos nedostatku kvoruma u Senatu tokom glasanja za njeno imenovanje, koje su bojkotovali zastupnici ljevičarske stranke bivšeg predsjednika Eva Moralesa.

Morales je prethodno napustio zemlju i juče doputovao u Meksiko, koji mu je dodijelio politički azil.

Morales, kao i potpredsjednik Bolivije, podnijeli su ostavke prije tri dana suočeni s pritiscima i protestima zbog optužbi za prevaru na izborima 20. oktobra, na kojima je Morales uvjerljivo pobijedio.

Nakon dolaska u Meksiko, Morales je poručio da neće odustati od političke borbe.

Privremena predsjednica treba da raspiše predsjedničke izbore u roku od 90 dana nakon ostavke predsjednika države, u skladu s ustavom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније