Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

14. 01. 2020. 23:18 >> 23:14

"NAJBOLJI TRENUTAK"

Izbori u Irskoj 8. februara

Irski premijer Leo Varadkar zakazao je danas prijevremene parlamentarne izbore za 8. februar, objašnjavajući da je to "najbolji trenutak" odmah poslije istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) 31. januara i kada počinju pregovori o budućim odnosima između Londona i Brisela.

"Trenutno postoji akcioni plan za organizovanje parlamentarnih izbora i dobijanje nove vlade do narednog sastanka Evropskog savjeta u martu", rekao je Varadkar.

U Irskoj se očekivalo organizovanje prijevremenih izbora zbog raznih faktora među kojima je neizvjesnost oko Bregzita. Redovni izbori su bili predviđeni 2021. godine.

"Uvijek sam govorio da izbori treba da budu održani u najboljem trenutku za zemlju, a taj trenutak je upravo stigao", dodao je premijer Irske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније