Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

23. 01. 2020. 08:11   >>  08:12

EKONOMSKI FORUM

Iza kulisa Davosa: Protesti, suzavci, hapšenja

Švajcarska policija ispalila je suzavac i upotrijebila vodene topove i gumene metke u sukobu sa demonstrantima u Cirihu.

 

Demonstranti su, s druge strane, ispalili vatromet i bacali flaše tokom protesta protiv održavanja Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Tri osobe su uhapšene, a jedna je povrijeđena kada je ispaljen vatromet, saopštila je ciriška policija dodajući da je jedan policijac odveden u bolnicu, prenosi Rojters.

"Cirih protiv SEF (Svetskog ekonomskog foruma)", bio je slogan demonstracija, čije je održavanje je dozvoljeno i na kojima je učestvovalo više stotina ljudi.

Pored iskazivanja protivljenja održavanju konferencije, koja okuplja lidere poslovne zajednice i političke lidere u Davosu, udaljenom oko 150 kilometara od Ciriha, demonstranti su pozvali na bržu akcju u borbi protiv klimatskih promena.

Pojedini demonstranti držali su transparente s natpisima "Zaustavite klimatsku krizu", dok su drugi palili kutije po ulicama i pisali po prozorima okolnih radnji slogane, poput "Razbiti SEF".

Iako su organizatori pozvali demonstrante da se uzdrže od nasilja, pojedini od njih su ispalili vatromet i pričinili materijalnu štetu u vrijednosti od više hiljada švajcarskih franaka, saopštila je policija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније