Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 09. 2013. 08:40 >> 08:40

ZBOG UPOZORENJA

Kenija kritikovala SAD

Kenijske vlasti juče su kritikovale najnovije upozorenje američkih vlasti o opasnosti putovanja u Keniju, navodeći da za to nije bilo ni potrebe ni razloga.

Kenijski sekretar za spoljne poslove i međunarodnu trgovinu Amina Mohamed izjavila je da bi Vašington trebalo da ukloni to upozorenje, izdato posle terorističkog napada u trgovačkom centru "Vestgejt" u Najrobiju, u kojem je 67 osoba ubijeno, 175 ranjeno, a više desetina se još vodi kao nestalo.

„Terorizam, poput napada u centru "Vestgejt", je globalni problem. Same SAD su ranije pretrpele terorističke napade, kao i druge države širom zemljine kugle“, navedeno je u saopštenju izdatom u Najrobiju.

 Kenijske snage bezbjednosti okončale su u utorak talačku krizu, nakon što su teroristi prošlog vikenda upali u trgovački centar.

 Savjet američkih vlasti potencijalnim putnicima u Keniju objavljen je uprkos prethodnom apelu kenijskih zvaničnika da ne izdaju takvo upozorenje, već da sarađuju sa kenijskom vladom u uspostavljanju normalne situacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније