Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: R.B. ]

09. 03. 2020. 22:43 >> 22:54

POGOĐENE SVE EU ZEMLJE

Kipar prijavio dva prva slučaja korona virusa

Kipar je saopštio danas da su registrovana dva prva slučaja osoba zaraženih novim korona virusom, što znači da je sada svih 27 zemalja Evropske unije pogođeno tom epidemijom. Radi se o dva muškarca kiparska državljanina, rekao je ministar zdravlja Konstantinos Joanu, na konferenciji za novinare.

Prvi je star 25 godina i vratio se nedavno sa puta iz Milana, na sjeveru Italije, najteže pogođene zemlje posle Kine bolešću kovid-19, rekao je on.

Drugi je zdravstveni radnik iz centralne bolnice u Nikoziji, dodao je ministar i precizirao da je čovjek star 64 godine i da se nedavno vratio iz Velike Britanije gdje je potvrdjeno 319 slučajeva zaraženih.

Prema portalu Svjetske zdravstvene organizacije Kipar je jedina zemlja među 27 članica EU koja do sada nije imala ni slučaj zaraženih na svojoj teritoriji.

Objava Joanua odnosi se samo na Republiku Kipar, jedinu koju priznaje međunarodna zajednica i koja je član EU od 2004. Ona kontroliše dvije trećine ostrva na jugu dok je Turska od 1974. okupirala trećinu na sjeveru, gdje je proglasila Tursku republiku Kipar sjever.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније