Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Klix.ba, Objavila: R.B. ]

03. 07. 2020. 19:53 >> 19:52

NAKON KRITIKA

Merkel prvi put u javnosti sa maskom

Njemačka kancelarka Angela Merkel u petak se prvi put pojavila u javnosti sa zaštitnom maskom, nakon što je u ovoj sedmici odbacila optužbe za hipokriziju zbog nenošenja maske.

Merkel je ušla u Bundesrat, gornji dom parlamenta, noseći crnu masku na kojoj je pisalo EU2020.de, naziv websitea posvećenog njemačkom šestomjesečnom predsjedavanju blokom, koje je počelo 1. jula.

Novinar na press konferenciji u ponedjeljak upitao je Merkel, čija je vlada učinila obaveznim nošenje maske na nekim javnim mjestima, zašto nikada ne nosi masku u javnosti.

Kancelarka, poznata po tome što pomno prati ankete javnog mnijenja, odgovorila je da nije bilo potrebe da nosi masku jer je poštovala pravila fizičke distance, ali da ju je nosila kada nije mogla održavati distancu, naprimjer u privatnim kupovinama, kada nije bila pred očima javnosti.

"Ja vam, međutim, neću reći gdje idem u kupovinu", izjavila je ona uz osmijeh.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније