Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

23. 10. 2020. 22:39   >>  22:36

SMIRIVANJE TENZIJA

Grčka i Turska otkazale vojne vježbe u Sredozemlju

Turska i Grčka otkazale su svoje odvojene vojne vježbe predviđene za iduću nedelju u Sredozemlju u nastojanju da smire tenzije, izjavio je danas generalni sekretar NATO. 

"Pozdravljam tu odluku. To je korak u dobrom smeru. Dozvoliće da se smanji rizik nesrećnih slučajeva i može da posluži kao osnova za napore koje vodi Njemačka za rješenje (teritorijalnog) spora dvije zemlje", rekao je Jens Stoltenberg poslije virtualnog sastanka ministara odbrane Alijanse, prenosi agencija Frans pres.

Tenzije između dvje zemlje zaoštrile su se preko leta zbog spora oko podmorskog istraživanja nafte, i izazvale su strahovanje da može izbiti otvoren sukob.

Ranije ovog mjeseca tursko ministarstvo spoljnih poslova optužilo je Grčku da planira vojne vježbe u Egejskom moru da se podudare sa proslavom nacionalnog praznika zemlje 29. oktobra. Turska je uzvratila i najavila svoje vojne vježbe za 28. oktobar kada je grčki nacionalni praznik. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније