Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

09. 03. 2021. 15:50 >> 15:50

SPAŠENO 139

U brodolomu kod Tunisa poginulo 14 migranata

Tuniska pomorska nacionalna garda saopštila je danas da je spasila 139 migranata i iz mora izvukla 14 tijela, među kojima i tijela četvoro djece, poslije potapanja dva čamca kod Sfaksa na istoku zemlje.

Dva gumena čamca otisnula su se prošle noći sa tuniske obale u pokušaju da ilegalno stignu do Evrope. Migranti su većinom iz zemalja podsaharske Afrike.

Tijela devet žena, četvoro djece i jednog muškarca izvučena su iz mora, rekao je portparol Nacionalne garde i dodao da se nastavlja potraga za mogućim preživjelima ili žrtvama.

Prošle godine porastao je broj pokušaja migranata da gumenim čamcima preko centralnog Sredozemlja, što je najsmrtonosnija ruta, doplove do Evrope.

Brodovi i čamci sa migrantima kreću na tu opasnu plovidbu svakodnevno uprkos teškim uslovima.

Prema podacima Visokog komesarijata UN za izbjeglice, u Italiju je između 1. januara i 21. februara ilegalno preko mora stiglo 3.800 migranata. Od tog broja 1.000 je stiglo sa obala Tunisa, a 2.500 iz susjedne Libije.

Sada je najviše Tunižana koji stižu ilegalno u Italiju i njihov broj je tokom 2020 iznosio 12.000. Međutijm sa tuniskih obala kreću i državljani drugih zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније