Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

11. 07. 2021. 23:23   >>  23:24

TRAŽE PRAVDU

Ponovo protesti u Španiji zbog ubistva homoseksualca

Demonstranti su ponovo izašli danas na ulice u više gradova Španije da traže pravdu zbog ubistva jednog mladog homoseksualca, prebijenog na smrt prošlog vikenda.

Grupa ljudi okupila se na centralnom trgu u Madridu sa plakatama, a aktivisti su uzvikivali slogane i mahali zastavama u duginim bojama na ulicema Almerije na jugu i Koronje na sjeverozapadu, gdje se dogodio zločin.

Slične demonstracije održane su tokom vikenda u Barseloni, Sevilji i drugim gradovima.

Samuel Luis, 24-godišnji Brazilac, pomoćnik bolničara, nađen je pretučen, bez svijesti u rano jutro 3. jula blizu noćnog kluba u Koronji. Spasioci nijesu uspjeli da ga reanimiraju i umro je ubrzo od povreda.

Objava o njegovoj smrti je odmah izazvala niz demonstracija i političkih reakcija širom Španije.

Njegovi prijatelji su rekli da su ga napali homofobi koji su, dok su ga tukli, vikali da je "peder".

Policija je uhapsila šest osoba, uključujući dvoje maloljetnika, ali za sada ne govori da se radi o homofobnom zločinu navodeći da razmatra sve pretpostavke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније