Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Mina ]

25. 02. 2022. 10:56 >> 11:00

ZBOG UKRAJINE

Moldavija uvela dvomjesečno vanredno stanje

Parlament Moldavije odobrio je uvođenje vanrednog stanja od 60 dana zbog ruskog napada na susjednu Ukrajinu.

 

Između ostalog, vanredno stanje, izglasano na sastanku 24. februara, zabranjuje masovne demonstracije i dozvoljava vladi da protjera "nepoželjne osobe" iz zemlje.

Premijerka Natalija Gavrilita rekla je da je više od 4,2 hiljade izbjeglica iz Ukrajine već ušlo u Moldaviju nakon ruske invazije.

Mnogi su željeli da nastave ka zemljama Evropske unije (EU), ali je najmanje 100 zatražilo azil u Moldaviji.

Dopisnici Radija Slobodna Evropa javljaju da su moldavske vlasti uspostavile trijažne i pomoćne centre na dva granična prelaza sa Ukrajinom – Oknita i Palanca.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Moldavije, centri će takođe biti spremni da ponude smještaj jednom broju izbjeglica od 72 sata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније