Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2013. 10:42 >> 10:38

OD JANUARA DO DANAS

Sudan: U borbama ubijeno više od 500 ljudi

U sukobima za kontrolu rudnika zlata u oblasti Darfur, od januara do danas poginulo je više od 500 ljudi, a uništeno je 68 sela, izjavio je danas sudanski poslanik Adam Šeika.

U borbama između plemena Bani Husein i Rizeigat u Džebel Ameru u Sjevernom Darfuru ubijeno više od stotinu ljudi, saopštile su ranije Ujedinjene nacije.

Od početka nasilja ubijeno 510 ljudi, 865 ranjeno, da je 15 žena silovano, 68 sela potpuno spaljeno a 120 djelimično a da oko 20.000 raseljenih porodica treba hitnu pomoć u hrani, kazao je novinarima Šeika, prenose agencije.

U gradu El Sireaf trenutno ima oko 60.000 izbjeglica, koji su pobjegli iz svojih domova kada su borbe buknule u januaru, saopštio je Ali al-Zatari, humanitarni koordinator UN za Sudan.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava i Ujedinjene nacije procjenjuju da je više stotina hiljada ljudi poginulo u Darfuru of početka sukoba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније