Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 02. 2013. 11:22 >> 11:40

HITNA INTERVENCIJA

Malavi: Sedmično 1000 novih slučajeva HIV-a

U Malaviju, u kojem je više od 10 odsto stanovništva HIV pozitivno, svake sedmice se prosječno registruje oko 1.000 novih slučajeva zaraze virusom side.

Od oko 14 miliona stanovnika Malavija, HIV pozitivno je 11,8 odsto, pa je prema riječima šefice odjeljenja odsjeka za ishranu, HIV i AIDS Ministarstva zdravlja Malavija, Edit Mkave, potrebna hitna akcija kako bi se broj novih slučajeva zaraze virusom AIDS-a sveo na nulu.

Besplatnu antiretroviralnu terapiju u ovoj zemlji prima oko 350.000 stanovnika, u odnosu na oko 5.000 stanovnika 2004. godine.

Za pandemiju HIV-a u ovoj zemlji, Mkava krivi domaće stanovništvo, koje ne mijenja seksualne navike, čime se podstiče širenje zaraze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније