Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 01. 2014. 16:53 >> 16:53

NOVI ZAKON

Kolorado i Vašington: Legalno do marihuane

U američkim državama Kolorado i Vašington danas je stupio na snagu novi zakon kojim se odobrava slobodna kupovina marihuane.

Upotreba kanabisa u medicinske svrhe već je legalizovana u 19 američkih država, a u mnogim tim državama upotreba kanabisa u "zabavne svrhe" nije smatrana kao krivično djelo.

Države Kolorado i Vašington otišle su korak dalje tako što su uspostavile sistem u kojoj lokalne vlasti nadgledaju uzgajanje kanabisa, distribuciju i marketing u "kofi šopovima".

Nakon stupanja na snagu novog zakona 1. januara, u Koloradu će biti otvoreno 348 "kofi šopova", a u Vašingtonu 867 takvih prodavnica u kojima će ljudi iznad 21 godine moći će da kupe i do 28 grama marihuane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније