Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

22. 07. 2022. 22:53 >> 22:50

JUŽNOKOREJSKI PREDSJEDNIK

"S. Koreja spremna da testira nuklearno oružje u bilo kom trenutku"

Predsjednik Južne Koreje Jun Suk-jul izjavio je danas da je Sjeverna Koreja spremna da obavi probu nuklearnog oružja u bilo kom trenutku, prenosi agencija Anadolija. Predsjednik Jun je rekao da je Pjongjang, prema saznanjima vlasti SAD, završio sve pripreme i da se očekuje da tokom mjeseca izvede nuklearnu probu.

"Vjerujemo da je (Sjeverna Koreja) potpuno spremna i u stanju da je izvede, i to ne samo (sada) krajem mjeseca, nego još od moje inauguracije", izjavio je Jun.

Pre Junove današnje izjave, šef obavještajne službe Južne Koreje bio je u nenajavljenoj posjeti Vašingtonu.

Tenzije na Korejskom poluostrvu rastu od prošle godine, kada su i Seul i Pjongjang povećali broj vojnih vežbi i demonstraciju sile.

Prošlog mjeseca, SAD, Južna Koreja i Japan objavili su da planiraju jačanje vojne saradnje i da zajednički odgovore na prijetnje Sjeverne Koreje, ako ta zemlja izvede još jednu nuklearnu probu.

Raniji pozivi Vašingtona i Seula na smirivanje tenzija i dijalog ostali su bez odgovora iz Pjongjanga.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније